Test Kit Εδάφους

Η ποιότητα των φυτών και η ανάπτυξη των καλλιεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις φυσικές και χημικές ιδιότητες του εδάφους, που είναι σχετικές με τη σύνθεση του εδάφους: τα μέταλλα και η οργανική ύλη, το νερό, τα αέρια όπως το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα και κυρίως των ζωντανών μικροοργανισμών, όπως οι μύκητες και τα βακτήρια. Το εδάφος δεν είναι μόνο ένα σύστημα στήριξης, αλλά επίσης και μια θρεπτική πηγή που τροφοδοτεί τα φυτά με νερό και θρεπτικά συστατικά. Κάθε φυτό χρειάζεται μια ιδιαίτερη σύσταση από το εδάφος, στο οποίο μπορεί να εκφράσει καλύτερα το αναπτυξιακό δυναμικό του. Για το λόγο αυτό, η σωστή ισορροπία των συστατικών του εδάφους είναι θεμελιώδους σημασίας για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη των φυτών είναι το άζωτο (Ν), το φώσφορο (Ρ) και το κάλιο (Κ): για το λόγο αυτό ονομάζονται ουσιώδη θρεπτικά στοιχεία ή μακροθρεπτικά. Αυτά τα στοιχεία συνήθως προστίθενται στο έδαφος από τη γονιμοποίηση. Άλλα στοιχεία, τα λεγόμενα ιχνοστοιχεία είναι γενικά παρόντα σε επαρκείς ποσότητες στο έδαφος, όπου τα φυτά τα χρειάζονται σε μικρότερες δόσεις.

Το ΝΡΚ Test Kit εδάφους επιτρέπει να μετρηθεί η συγκέντρωση των τριών στοιχείων Ν, Ρ, Κ, από ένα δείγμα εδάφους. Ένας πίνακας στο τέλος του εγχειριδίου που συνοδεύει το Kit, δείχνει  τις απαιτούμενες τιμές των N, P, K, για τις κοινές καλλιέργειες και τα φυτά.

Το Soil Test Kit NPK περιλαμβάνει 25 φακελάκια καθένα από τα, άζωτο (N), φώσφορο (Ρ), κάλιο (Κ), 3×100 ml φιάλες διαλύματος εκχύλισης, 3 κάρτες χρώματος, 5 φιαλίδια, 1 βάση φιαλιδίων , 1 βουρτσάκι, 3 πιπέτες, 1 κουτάλι μέτρησης και το εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης για το τεστ εδάφους.

Τιμή Kit: 59.90€