Φίλτρα Αιθυλενίου – Ethylene Absorbers

Συλλέκτες Αιθυλενίου

Τα Φρούτα, τα Λαχανικά και τα Λουλούδια είναι εξαιρετικά ευπαθή προϊόντα. Από τη στιγμή που συλλέχθησαν από το χωράφι, απαιτείται η κατάλληλη διαχείριση του αιθυλενίου για να μεγιστοποιηθεί η φρεσκάδα, η ποιότητα και η διάρκεια ζωής τους από το χωράφι στο τραπέζι.

.

Το «Air Repair Ethylene Absorber» μπορεί να μειώσει δραστικά τα επιβλαβή επίπεδα του αερίου αιθυλενίου. Αποτελείται από τα υψηλής αποτελεσματικότητας ενεργά σφαιρίδια αλουμινίου που είναι εμποτισμένα με υπερμαγγανικό κάλιο. Η μεγάλη επιφάνεια των σφαιριδίων επιτρέπει τη μέγιστη απορρόφηση. Το χαλαρό υφασμάτινο υλικό της συσκευασίας εξασφαλίζει τη μέγιστη ροή του αέρα και την οξείδωση του αιθυλενίου και άλλων αέριων ρύπων.

.

Ακόμη και μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα αιθυλενίου μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη! Συχνά δεν είναι άμεσα εμφανής, το αιθυλένιο θα έχει επίδραση, ακόμη και αν ο χρόνος έκθεσης είναι σύντομος. Τα προϊόντα «Air Repair Ethylene Absorber» οξειδώνουν το αιθυλένιου, μετατρέποντάς  το σε ακίνδυνο CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και Η2Ο (νερό). Όταν είναι καινούριο το προϊόν τα απορροφητικά σφαιρίδια του αιθυλενίου έχουν ένα ανοιχτό μωβ χρώμα. Μετά την έκθεση στην ατμόσφαιρα, και όταν το αιθυλένιο έχει οξειδωθεί, τα απορροφητικά σφαιρίδια μετατρέπονται σε σκούρο καφέ χρώμα.

.

ΜΙΝΙ ΠΑΚΕΤΑ: Τα Mini-Packet Ethylene Absorbers των 5 gr, Model 19005, συνιστάται για αποστολές οπωροκηπευτικών & των λουλουδιών και τα Mini-Packets των 8 gr, Model 19006, για την αποστολή των προϊόντων (τροφίμων γενικά). Τοποθετούνται σε χάρτινες κούτες, μαζί με το προϊόν για να το προστατεύσουν από τη στιγμή που πακετάρεται μέχρι να φτάσει στο σημείο της λιανικής πώλησης.

.

.

ΣΩΛΗΝΕΣ: Το 13 cm Mini Soft Tube, Model 19016, με απορροφητικό αιθυλένιο χρησιμοποιείται συνήθως σε προθήκες και μικρούς προσβάσιμους ψύκτες, συνδέοντάς το με το καπάκι του ανεμιστήρα.  Η σωλήνα των 51 cm, Model 19015, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσβάσιμους ψύκτες ή στον αέρα του εμπορευματοκιβώτιου-ψυγείου.

.

.

.

ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ: Οι απορροφητικές κουβέρτες του αιθυλενίου βγαίνουν σε 3 διαφορετικά μεγέθη:

Το Model 19011 (25.4 x 25.4 cm) για τα μικρά ψυγεία, τα Model 19008 (50.8 x 50.8 cm) και Model 19009 (50.8 x 63.5 cm) για τα μεγαλύτερα ψυγεία, τις αποθήκες και τα εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία(containers). Οι κουβέρτες πρέπει να κρεμαστούν από το ταβάνι ή από μια προεξοχή, κατά προτίμηση στην πλευρά όπου υπάρχει μέγιστη ροή αέρα.

.

 

ΚΟΚΚΟΙ ΧΥΜΑ:  Model 19010, κόκκοι χύμα διαθέσιμοι σε κούτες των 20 κιλών. Οι κόκκοι χρησιμοποιούνται ως φίλτρα για την ……………………απορρόφηση του αιθυλενίου.

 

.
.
.